ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RADAR RPX-800 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RPX-800 215/65R15 100V #273961

EAN: 8886459511920
Летни гуми Radar RPX-800 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
111 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е компанията производител на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел RPX-800 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.Тези гуми са летни. Ширината на модела е 215. 65 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. Разрешеният товарен индекс е 100 (до 800 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RPX-800
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват до до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цени  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки