ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RADAR RPX-800 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RPX-800 195/45R17 85W #273930

EAN: 8886459528317
Летни гуми Radar RPX-800 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 85W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 85 до 515 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
99 . 91 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът RPX-800 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Ширина за модела е 195. Маркираната височина за гумата от производителя е 45. R17 е отбелязаният диаметър за гумата. 85 (до 515 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RPX-800
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 45
Диаметър R17
Товарен индекс 85 (до 515 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. На гумите се дължи приблизително 19% от консумацията на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми цена  бг гуми  гуми 205 55 r16  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки