ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
RADAR RPX-800 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RPX-800 185/65R15 92H #273926

EAN: 8886459522162
Летни гуми Radar RPX-800 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 92H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 92 до 630 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
86 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е RADAR. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът RPX-800 може да закупите от ProGumi.летни е маркировката на този вид гуми. Ширина за модела е 185. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 92 (до 630 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). B е индексът за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са с добри показатели за шум за техния клас нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RPX-800
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 92 (до 630 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате автомобил и ползвате висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: автомобилни гуми цени  гуми 205 55 r16  евтини гуми  нови зимни гуми