ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade R/T+ 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RENEGADE R/T+ 215/75R15 106Q #279168

EAN: 8886459598723
Летни гуми Radar RENEGADE R/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
210 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е фирмата произвела тази гума. Моделът RENEGADE R/T+ може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип летни и са предпочитан избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 215. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 75. R15 е маркираният диаметър за гумата. 106 (до 950 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE R/T+
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R15
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Доставка 2 дни

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако имате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми  мото гуми