ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade R/T+ 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RENEGADE R/T+ 35/12.5R20 121Q #274080

EAN: 8886459524456
Всесезонни гуми Radar RENEGADE R/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121Q )
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
449 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от RADAR. Популярна фирма на пазара. Моделът RENEGADE R/T+ се предлага в магазина ProGumi.Гумите са от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 33. 12.5 е отбелязаната височина за гумата. R20 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 121 (до 1450 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Q (до 160 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE R/T+
Сезон всесезонни гуми
Ширина 35
Височина 12.5
Диаметър R20
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Доставка 2 дни

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми може да имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. На гумите се дължи приблизително 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми  205 55 r16  автогуми цена