ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade R/T+ 3
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RENEGADE R/T+ 285/50R20 119Q #274063

EAN: 8886459536558
Летни гуми Radar RENEGADE R/T+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
337 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от RADAR. Предлаганият модел RENEGADE R/T+ можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор ако търсите да поръчате летни гуми. Ширината на модела е 285. 50 е маркираната височина за гумата. R20 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 119 (до 1360 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Q (до 160 км/ч.). Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE R/T+
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Доставка 2 дни

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  нови летни гуми  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки