ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar RENEGADE M/T-R7 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RENEGADE M/T-R7 37/13.5R20 127K (XL, OWL, M/T, POR) #274087

EAN: 8886459525774
Летни гуми Radar RENEGADE M/T-R7 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 127K )
Сезон летни летни
Товарен индекс 127 до 1750 кг
Скоростен индекс K до 110 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
536 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът RENEGADE M/T-R7 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Маркировката на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 37. Маркираната височина за гумата от производителя е 13.5. R20 е отбелязаният диаметър за гумата. 127 (до 1750 кг) е допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс K (до 110 км/ч.). Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE M/T-R7
Сезон летни гуми
Ширина 37
Височина 13.5
Диаметър R20
Товарен индекс 127 (до 1750 кг)
Скоростен индекс K (до 110 км/ч.)
Индекси XL, OWL, M/T, POR
Доставка 2 дни

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако имате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали потреблението на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цена  гуми за мотор цена