ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 37/12R20 126R (A, A/T, FSL, OWL, M+S) #85017

EAN: 8886459517779
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 126R )
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
713 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е RADAR. Известна фирма в света на гумите. Моделът RENEGADE A/T 5 може да закупите от магазина ProGumi.Тези гуми са от тип всесезонни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 37. Отбелязаната височина за гумата е 12. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 126 (до 1700 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 37
Височина 12
Диаметър R20
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси A, A/T, FSL, OWL, M+S
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
74

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  205 55r16  гуми онлайн  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки