ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 35/12R18 123S (A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF) #85015

EAN: 8886459516673
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 123S )
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
856 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя RADAR. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът RENEGADE A/T 5 може да закупите от магазина ProGumi.Обозначението на гумите е всесезонни. Ширина на модела е 35. 12 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R18. Разрешения товарен индекс е 123 (до 1550 кг). Гумите имат скоростен индекс S (до 180 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност E. 74 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 35
Височина 12
Диаметър R18
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
74

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 19 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: гуми за мотори цена  нови летни гуми  всесезонни гуми  евтини гуми  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки