ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 275/65R18 123S (A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF) #85000

EAN: 8886459516468
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 123S )
Товарен индекс 123 до 1550 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
441 . 99 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от RADAR. Любима марка на редица наши клиенти. Модел RENEGADE A/T 5 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Този модел гуми са от тип всесезонни и са популярен избор при много клиенти. Ширина на модела е 275. 65 е отбелязаната височина за гумата. R18 е отбелязания диаметър за гумата. Товарен индекс - 123 (до 1550 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е S (до 180 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е E. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при подълнителни въпроси можете да се свържете с нас служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 275
Височина 65
Диаметър R18
Товарен индекс 123 (до 1550 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси A, A/T, OWL, M+S, 3PMSF
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
74

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали потреблението на гориво. Разликата между категория A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми  гуми за мотор цена