ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 275/55R20 117H (A, A/T, XL, FSL, M+S, 3PMSF) #84971

EAN: 8886459516703
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117H )
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
393 . 05 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е производителя на тази гума. Любима марка на много хора в България. Модел RENEGADE A/T 5 можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е класифицирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 275. 55 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R20. Максимално допустимия товарен индекс е 117 (до 1285 кг). Модела гуми има скорестен идекс от H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е E. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 275
Височина 55
Диаметър R20
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, XL, FSL, M+S, 3PMSF
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
E
2
73

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 19% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Когато изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали потреблението на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. За автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 205 55 r16  нови гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки