ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Renegade A/T 5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Renegade A/T 5 265/50R20 112V (A, A/T, XL, FSL, M+S, 3PMSF) #84948

EAN: 8886459507893
Всесезонни гуми Radar Renegade A/T 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112V )
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
396 . 25 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя RADAR. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът RENEGADE A/T 5 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi.Маркировката на гумите е всесезонни. Маркираната ширина на гумата за модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 50. Маркирания диаметър за гумата е R20. 112 (до 1120 кг) е разрешения товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е E. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е E. Разглеждания от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси A, A/T, XL, FSL, M+S, 3PMSF
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
E
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако купите гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Енергийно ефективното каране ще намали потреблението на гориво. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Например за кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  205 55 r16  гуми цена  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки