ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar RENEGADE A/T-5 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar RENEGADE A/T-5 37/12.5R20 126R (A, A/T, FSL, OWL, M+S) #274086

EAN: 8886459517779
Летни гуми Radar RENEGADE A/T-5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 126R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 126 до 1700 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
445 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от RADAR. Предпочитана марка на много клиенти в страната. Моделът RENEGADE A/T-5 се предлага от онлайн магазина ProGumi на изключително атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни и са любим избор при много от нашите клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 33. 12.5 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R20. 126 (до 1700 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 76 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител RADAR
Модел RENEGADE A/T-5
Сезон летни гуми
Ширина 37
Височина 12.5
Диаметър R20
Товарен индекс 126 (до 1700 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 76 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси A, A/T, FSL, OWL, M+S
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
76

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 19 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно. Разликата между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  нови автомобилни гуми