ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Dimax R8+ 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar DIMAX R8+ 235/55R19 105Y (XL, FSL, M+S) #273986

EAN: 8886459588434
Летни гуми Radar DIMAX R8+ - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
175 . 69 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е фирмата произвела тази гума. Любима марка на много клиенти в страната. Модел DIMAX R8+ можете да поръчате от ProGumi.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел DIMAX R8+
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FSL, M+S
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени