ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Dimax R8 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar DIMAX R8 205/40R17 84Y #273937

EAN: 8886459530488
Летни гуми Radar DIMAX R8 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
96 . 42 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните компании на пазара. Моделът DIMAX R8 може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 205. 40 е маркираната височина за гумата. R17 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 84 (до 500 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих , като нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел DIMAX R8
Сезон летни гуми
Ширина 205
Височина 40
Диаметър R17
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Когато закупите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват приблизително 16 процента от консумацията на гориво при вашата кола.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  магазини за гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки