ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Dimax Classic 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar Dimax Classic 185R16 93H (M+S) #150607

EAN: 8886459533717
Летни гуми Radar Dimax Classic - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 93H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 93 до 650 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
420 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от RADAR. Наложена марка на пазара. Моделът DIMAX CLASSIC може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi на промоционална цена.летни е маркировката на този модел гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. Маркирания диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 93 (до 650 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е H (до 210 км/ч.). Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител RADAR
Модел DIMAX CLASSIC
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 80
Диаметър R16
Товарен индекс 93 (до 650 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Индекси M+S
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Гумите оказват около 15-20% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  гуми онлайн  205 5516  195 65 r15