ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar DIMAX 4 SEASON 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar DIMAX 4 SEASON 245/45R18 100W #274095

EAN: 8886459521868
Всесезонни гуми Radar DIMAX 4 SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 100W )
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
144 . 62 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е производителят на тази гума. Модел DIMAX 4 SEASON можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi супер цена. всесезонни е обозначението на този модел гуми. Ширината на модела е 245. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. R18 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 100 (до 800 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Маркировката за разхода на гориво е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител RADAR
Модел DIMAX 4 SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той маркира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: магазини за гуми  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки