ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar Argonite RV-4T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar ARGONITE RV-4T 165/0R13 94R #274100

EAN: 8886459509880
Летни гуми Radar ARGONITE RV-4T - Лекотоварни Гуми ( 94R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
87 . 49 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от RADAR. Една от познатите фирми на пазара. Моделът ARGONITE RV-4T се предлага от ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Ширината на модела е 165. R13 е отбелязаният диаметър за гумата. 94 (до 670 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител RADAR
Модел ARGONITE RV-4T
Сезон летни гуми за бус
Ширина 165
Диаметър R13
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
B
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 20% от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното шофиране ще намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: автомобилни гуми цени  нови гуми  205 55r16  гуми 195 65 r15