ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar ARGONITE RV-4S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar ARGONITE RV-4S 225/55R17 109H (FSL, M+S) #274131

EAN: 8886459532758
Всесезонни гуми Radar ARGONITE RV-4S - Лекотоварни Гуми ( 109H )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
160 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът ARGONITE RV-4S се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 225. Маркираната височина за гумата е 55. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. 109 (до 1030 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми H (до 210 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител RADAR
Модел ARGONITE RV-4S
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси FSL, M+S
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
2
72

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 18-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Например за кола движеща се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  нови летни гуми  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки