ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Radar ARGONITE RV-4S 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Radar ARGONITE RV-4S 195/70R15 104R #274126

EAN: 8886459518660
Всесезонни гуми Radar ARGONITE RV-4S - Лекотоварни Гуми ( 104R )
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
121 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание RADAR е фирмата произвела тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът ARGONITE RV-4S се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Този модел може да е правилният избор за вас ако търсите всесезонни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. 70 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R15. Допустимият товарен индекс е 104 (до 900 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите R (до 170 км/ч.) за този клас гуми. Показателят за сцепление на мокро е C. Маркировката за разхода на гориво е C. Този модел гуми са доста тихи за този клас , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител RADAR
Модел ARGONITE RV-4S
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако изберете гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство.

Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: всесезонни гуми  мото гуми  гуми 205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки