ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Powertrac Vantour 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми POWERTRAC VANTOUR 155R12 88Q-PR (8PR) #318801

EAN: 6970149450186
Летни гуми POWERTRAC VANTOUR - Лекотоварни Гуми ( 88Q-PR )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс Q-PR
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност ^^Наличност: 4 бр.+
61 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя POWERTRAC. Една от популярните компании на пазара. Моделът VANTOUR се предлага от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е класифицирано като летни. Ширината на модела е 155. Отбелязаният диаметър за гумата е R12. Товарен индекс - 88 (до 560 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q-PR. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 1 ден. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител POWERTRAC
Модел VANTOUR
Сезон летни гуми за бус
Ширина 155
Диаметър R12
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс Q-PR
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Индекси 8PR
Тежест 6.28
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
2
72

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

*. Символ за зимни гуми

Гуми етикети - зимни гумиЗимните гуми, одобрени за използване при тежки снежни условия, носят специфична пиктограма, наречена „Алпийски символ“ или 3PMSF (3 върха със снежинка). За да има пиктограма, гумата трябва да е преминала специално изпитване за спиране на път със сняг. Въросният символ можете да намерите на страничната стена на гумата.

 

*. Символ за гуми за лед

Гуми етикети - зимни гумиСкандинавските зимни гуми, одобрени за използване при изключително студени и екстремни зимни условия, също носят специфична пиктограма, представляваща леден сталагмит. За да носи пиктограмата, гумата трябва да е преминала специално изпитване за екстремно спиране на лед. Тези гуми се продават предимно в скандинавските страни и трябва да се използват при изключително студени и усложнени зимни условия. Обикновено тези гуми не работят добре на влажна повърхност или при умерени зимни условия.

 

 

Препоръчваме Ви също: автогуми цени  205 5516  гуми  зимни гуми цена