ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
POWERTRAC POWER LANDER A/T 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми POWERTRAC POWER LANDER A/T 215R15 112/110S #157746

EAN: 6970149452425
Летни гуми POWERTRAC POWER LANDER A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
119 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя POWERTRAC. Една от познатите фими на пазара. Моделът POWER LANDER A/T може да закупите от онлайн магазина ProGumi на промо цена.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 215. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите S (до 180 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Тези гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител POWERTRAC
Модел POWER LANDER A/T
Сезон летни гуми
Ширина 215
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. При кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми цени  нови летни гуми  автомобилни гуми