ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI WSZer3 245/40R19 98V (XL, *, FR, RFT, FP, MOE, (*), M+S, 3PMSF) #159611

EAN: 8019227248531
Зимни гуми PIRELLI WSZer3 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
643 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Една от популярните компании на пазара. Моделът WSZER3 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са зимни. Ширината на модела е 245. 40 е маркираната височина за гумата. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 98 (до 750 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *, MOE
Сертифицирана за BMW/ Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел WSZER3
Сезон зимни гуми
Ширина 245
Височина 40
Диаметър R19
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума, Runflat
Индекси XL, *, FR, RFT, FP, MOE, (*), M+S, 3PMSF
Тежест 12.63
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Например при автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми  бг гуми  гуми 205 55 r16  летни гуми