ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli W 270 Sottozero 2 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli W 270 Sottozero 2 265/35R21 101W (XL, FR, MFS, M+S, 3PMSF) #82212

EAN: 8019227282276
Зимни гуми Pirelli W 270 Sottozero 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
1257 . 82 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е производителят на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът W 270 SOTTOZERO 2 може да закупите от ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 265. 35 е маркираната височина за гумата от производителя. R21 е отбелязаният диаметър за гумата. 101 (до 825 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 69 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат A7A
Сертифицирана за Aston Martin
Производител PIRELLI
Модел W 270 SOTTOZERO 2
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, FR, MFS, M+S, 3PMSF
Тежест 12.20
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
B
1
69

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Когато поръчате гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цени  гуми за мотори