ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli W 240 SOTTOZERO 2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 235/45R18 94V (N0, FR, S2, M+S, 3PMSF) #63929

EAN: 8019227186468
Зимни гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
468 . 76 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Наложена марка на пазара. Предлагания модел W 240 SOTTOZERO 2 можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като зимни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R18. Допустимия товарен индекс е 94 (до 670 кг). Тези гуми имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел W 240 SOTTOZERO 2
Сезон зимни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси N0, FR, S2, M+S, 3PMSF
Тежест 10.54
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
C
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 18% от разхода на гориво за вашата кола. Ако изберете гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата в графиката между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила колкото се може по-бързо върху мокро пътно платно. При лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми  205 55 r16  гуми цена  зимни гуми