ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli W 240 SOTTOZERO 2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 285/35R19 99V (N0, FR, M+S, 3PMSF) #63924

EAN: 8019227193169
Зимни гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
400 . 61 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е комманията производител на тази гума. Моделът W 240 SOTTOZERO 2 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да поръчате зимни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 285. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Отбелязания диаметър за гумата е R19. Товарен индекс - 99 (до 775 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 73 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел W240S2
Сезон зимни гуми
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси N0, FR, M+S, 3PMSF
Тежест 14.18
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
C
2
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват около 20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  205 55r16  гуми онлайн  нови зимни гуми