ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli W 240 SOTTOZERO 2 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 295/30R20 97V (N0, FR, FP, S2, M+S, 3PMSF) #63923

EAN: 8019227186437
Зимни гуми Pirelli W 240 Sottozero 2 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
1034 . 16 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителя на този модел гуми е PIRELLI. Популярна фирма на пазара. Модел W 240 SOTTOZERO 2 можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Обозначението на гумите е зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 30. Маркирания диаметър за гумата е R20. 97 (до 730 кг) е допустимия товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс V (до 240 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Този моделе сравнително тих нивото на шум е 73 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел W 240 SOTTOZERO 2
Сезон зимни гуми
Ширина 295
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси N0, FR, FP, S2, M+S, 3PMSF
Тежест 13.35
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
C
C
2
73

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20% от разхода на гориво при вашия автомобил.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми цени  205 5516  автогуми цени