ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli W 210 Sottozero 2 Run Flat 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli W 210 Sottozero 2 Run Flat 225/60R17 99H (TL, *, FR, RFT, S2, (*), M+S, 3PMSF) #64271

EAN: 8019227228199
Зимни гуми Pirelli W 210 Sottozero 2 Run Flat - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99H )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
497 . 44 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Известна фирма в света на гумите. Модел W 210 SOTTOZERO 2 RUN FLAT можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.зимни е обозначението на гумите. Ширина за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. Отбелязаният диаметър за гумата е R17. Товарен индекс - 99 (до 775 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите H (до 210 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел W 210 SOTTOZERO 2 RUN FLAT
Сезон зимни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси TL, *, FR, RFT, S2, (*), M+S, 3PMSF
Тежест 16.4
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
B
2
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Според различни изследвания - на гумите се дължи около 19 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил.

Екологичното шофиране може значително да намали разхода на гориво. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Разликата в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови летни гуми  зимни гуми  нови автомобилни гуми  гуми за мотор цена