ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Scorpion Zero All Season 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Scorpion Zero All Season #151717 285/35R22 106Y (XL, FSL, T0)

EAN: 8019227379792 Гуми Pirelli
Летни гуми Pirelli Scorpion Zero All Season - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
627 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е от производителя PIRELLI. Любима марка на много хора в България. Моделът SCORPION ZERO ALL SEASON се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел може да е походящ за вас ако търсите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 285. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата от производителя е R22. Допустимия товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е B. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 71 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел SCORPION ZERO ALL SEASON
Сезон летни
Ширина 285
Височина 35
Диаметър R22
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси T0
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
B
B
1
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Гумите оказват приблизително 17% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокър път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно при нас: нови гуми за мотори  летни гуми  нови всесезонни гуми  гуми  автогуми цена 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi