ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Scorpion Verde All Season 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Scorpion Verde All Season 275/45R20 110V (XL, N0, FR, AS, M+S) #64009

EAN: 8019227180619
Летни гуми Pirelli Scorpion Verde All Season - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
612 . 80 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел SCORPION VERDE ALL SEASON можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е отбелязана от производителя като летни. Ширина на модела е 275. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R20. Максимално допустимия товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Скоростния индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел SCORPION VERDE ALL SEASON
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 45
Диаметър R20
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси XL, N0, FR, AS, M+S
Тежест 16.37
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
C
1
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  205 5516  гуми  зимни гуми