ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Scorpion Verde All Season 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI SCORPION VERDE ALL SEASON 275/50R20 109H (A, TL, FR, MO, AS, A/S, M+S, 3PMSF) #160842

EAN: 8019227215427
Всесезонни гуми PIRELLI SCORPION VERDE ALL SEASON - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109H )
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
461 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на разглежданата от вас гума. Популярна фирма на пазара. Моделът SCORPION VERDE ALL SEASON се предлага от ProGumi.всесезонни е видът на гумите. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 275. Маркираната височина за гумата е 50. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 109 (до 1030 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от H (до 210 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Този модел гуми са доста тихи , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел SCORPION VERDE ALL SEASON
Сезон всесезонни гуми
Ширина 275
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси A, TL, FR, MO, AS, A/S, M+S, 3PMSF
Тежест 17.26
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
C
2
72

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

На гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите покачва значително съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при условията на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например когато показателя се увеличи само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  зимни гуми цена  автогуми цена  гуми за мотори