ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli SCORPION VERDE 255/50R19 103W (TL, FR, MO, M+S) #276397

EAN: 8019227195408
Летни гуми Pirelli SCORPION VERDE - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
409 . 02 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Една от наложените компании на пазара. Моделът SCORPION VERDE се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Гумите са класифицирани от производителя като летни. Ширина за модела е 255. 50 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Разрешеният товарен индекс е 103 (до 875 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2-4 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел SCORPION VERDE
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR, MO, M+S
Тежест 13.96
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15-20% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако купите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт. За кола движеща се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: зимни гуми  летни гуми  нови автомобилни гуми 

Този сайт използва бисквитки