ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI SCORP VERDE A/S XL(LR) 235/55R19 105V (A, TL, XL, FR, AS, A/S, M+S) #247141

EAN: 8019227195989
Летни гуми PIRELLI SCORP VERDE A/S XL(LR) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 105V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 105 до 925 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
321 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Модел SCORPVERAS можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi на супер цена.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате летни гуми. Ширина за модела е 235. 55 е отбелязаната височина за гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 105 (до 925 кг). Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркировката за разхода на гориво е C. 71 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат LR
Сертифицирана за Land Rover
Производител PIRELLI
Модел SCORP VERDE A/S XL(LR)
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 105 (до 925 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси A, TL, XL, FR, AS, A/S, M+S
Тежест 13.823
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Когато закупите гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 17-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Енергийно ефективното каране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокро пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотор  гуми 205 55 r16  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки