ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI SCOR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI SCOR 235/45R21 101T (TL, XL, FSL, FR, AO) #249453

EAN: 8019227356441
Летни гуми PIRELLI SCOR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
SEAL SEAL
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
519 . 49 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Една от популярните конмании на пазара. Моделът SCOR се предлага от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. 45 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R21 е маркирания диаметър за гумата от производителя. 101 (до 825 кг) е допустимия товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е A. 69 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат AO, (+)
Сертифицирана за Audi; Volkswagen
Производител PIRELLI
Модел SCOR
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 45
Диаметър R21
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво A
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума, SEAL
Индекси TL, XL, FSL, FR, AO
Тежест 13.182
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Когато поръчате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Гумите оказват около 16 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автомобилни гуми  всесезонни гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки