ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI S-ATR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI SCOR 325/55R22 116H (TL, M+S) #247033

EAN: 8019227262599
Летни гуми PIRELLI SCOR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 116H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 116 до 1250 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
699 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Една от наложениете фирми на пазара. Модела S-ATR може да закупите от сайта за гуми ProGumi на промоционална цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите летни гуми. Ширина на модела е 325. 55 е отбелязаната височина за гумата. R22 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 116 (до 1250 кг). Ако информацията за скорстния индекс е важна за вас - неговата стойност е H (до 210 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е D. Маркировката за разходът на гориво е D. Тези гуми са с добри показатели за шум , като нивото на шум е 74 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 6-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител PIRELLI
Модел SCOR
Сезон летни гуми
Ширина 325
Височина 55
Диаметър R22
Товарен индекс 116 (до 1250 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 30.205
Доставка 6-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 18 процента от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Например за кола движеща се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Популярно при нас: бг гуми  205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки