ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli r-f S-VEas(MOE) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli r-f S-VEas(MOE) 235/55R19 101H (RFT, MOE, AS, M+S) #274545

EAN: 8019227248951
Летни гуми Pirelli r-f S-VEas(MOE) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
401 . 34 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

PIRELLI е фирмата произвела тази гума. Наложена марка на пазара. Моделът R-F S-VEAS(MOE) се предлага от онлайн магазина ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е маркирана като летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 235. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 55. R19 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. 101 (до 825 кг) е разрешеният товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 71 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2-4 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.

Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MOE
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел R-F S-VEAS(MOE)
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 55
Диаметър R19
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции Runflat
Индекси RFT, MOE, AS, M+S
Тежест 15.515
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
71

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от разхода на гориво за вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. За лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

 

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми цени  зимни гуми цена  автомобилни гуми цени  гуми за мотор цена