ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli Pzero Asimm. 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli Pzero Asimm. 225/50R15 91Y (P) #63615

EAN: 8019227209600
Летни гуми Pirelli Pzero Asimm. - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
800 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Една от наложениете фирми на пазара. Модел PZERO ASIMM. можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата е 50. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R15. Разрешения товарен индекс е 91 (до 615 кг). Модела гуми има скорестен идекс от Y (до 300 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител PIRELLI
Модел PZERO ASIMMETRICO
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси P
Тежест 10.42
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
2
71

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 18 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Когато притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Разликата между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт.

*. Външен шум влияние

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например когато показателя се увеличи с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  летни гуми цена  автогуми