ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI POWERGY 255/45R19 104Y (TL, XL, FSL, FR) #276290

EAN: 8019227392647
Летни гуми PIRELLI POWERGY - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
383 . 32 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя PIRELLI. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът POWERGY се предлага от ProGumi.Гумите са отбелязани от вид летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 45. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 104 (до 900 кг) е разрешеният товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност B. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 71 dB. Ние предлагаме модел с доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Производител PIRELLI
Модел POWERGY
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR
Тежест 13.00
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
B
A
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

На гумите се дължи до 15-20 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки