ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P7 CINTURATO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P7 CINTURATO 225/55R17 97W (TL) #275493

EAN: 8019227269246
Летни гуми Pirelli P7 CINTURATO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 97W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 97 до 730 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
275 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Една от познатите фирми на пазара. Моделът P7 CINTURATO се предлага от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано като летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 55 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R17. 97 (до 730 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние може да направим доставката за 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат *
Сертифицирана за BMW
Производител PIRELLI
Модел P7 CINTURATO
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 55
Диаметър R17
Товарен индекс 97 (до 730 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 9.91
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Гумите оказват до 17-20% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажния асфалт. Разликата между гуми класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това маркира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  гуми цена  205 5516  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки