ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P ZERO PZ4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми PIRELLI P ZERO PZ4 235/35R20 88Y (C, TL, P, FR, N1) #157831

EAN: 8019227250176
Летни гуми PIRELLI P ZERO PZ4 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.
477 . 27 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е производителя на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът P ZERO PZ4 може да закупите от магазина за гуми ProGumi.Тези гуми са от тип летни и са популярен избор сред много клиенти. Ширина на модела е 235. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R20 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 88 (до 560 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N1
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел P ZERO PZ4
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси C, TL, P, FR, N1
Тежест 9.89
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
A
2
71

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато притежавате гуми за вашата кола с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват голямо влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  зимни гуми цени  автогуми цени  нови гуми за мотор