ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-ZERO 315/35R20 110Y (C, P, XL, N0) #277214

EAN: 8019227274646
Летни гуми Pirelli P-ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
793 . 54 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е PIRELLI. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът P-ZERO се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Този модел е изключително подходящ за вас ако търсите да закупите летни гуми. Ширина за модела е 315. Маркираната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата е R20. 110 (до 1060 кг) е разрешеният товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за техния клас , като нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 315
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси C, P, XL, N0
Тежест 15.191
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако притежавате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране може значително да намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажния асфалт. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: мото гуми  гуми цена  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки