ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P ZERO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P ZERO 295/35R21 107Y (TL, P, XL, FR, RO1, MGT, R01, M+S) #274564

EAN: 8019227190687
Летни гуми Pirelli P ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
502 . 73 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на тази гума. Модел P ZERO можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Ширина за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R21. 107 (до 975 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Y (до 300 км/ч.). A е индексът за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този модел гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2-4 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат RO1
Сертифицирана за Audi
Производител PIRELLI
Модел P ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FR, RO1, MGT, R01, M+S
Тежест 15.64
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

Енергийно ефективното шофиране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Икономията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотори  летни гуми цена  всесезонни гуми цена  магазини за гуми  автогуми 

Този сайт използва бисквитки