ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-ZERO 235/35R19 91Y (C, P, XL, FSL) #274544

EAN: 8019227291407
Летни гуми Pirelli P-ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
334 . 12 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от PIRELLI. Моделът P-ZERO може да закупите от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Маркираната ширина за модела е 235. 35 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. Разрешеният товарен индекс е 91 (до 615 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е A. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 68 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат AO1
Сертифицирана за Audi
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво A
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси C, P, XL, FSL
Тежест 10.014
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
A
D
1
68

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият собствен стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: магазини за гуми  205 55r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки