ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P ZERO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P ZERO 255/35R19 96Y (TL, P, XL, FR, MO) #274534

EAN: 8019227239010
Летни гуми Pirelli P ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
393 . 21 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Предлаганият модел P ZERO можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Ширината на модела е 255. Маркираната височина за гумата е 35. Маркираният диаметър за гумата е R19. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите Y (до 300 км/ч.) за този клас гуми. Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданата от вас гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2-4 дни.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел P ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FR, MO
Тежест 11.56
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
74

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Когато поръчате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: мото гуми  нови гуми  205 55r16  автогуми цени