ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P ZERO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P ZERO 235/40R18 95Y (TL, P, XL, FR, MO) #274527

EAN: 8019227172300
Летни гуми Pirelli P ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
284 . 89 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Моделът P ZERO може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни. Ширината на модела е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R18 е маркираният диаметър за гумата. Товарен индекс - 95 (до 690 кг). Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро B. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 2-4 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел P ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FR, MO
Тежест 11.02
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
D
B
2
72

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви даде много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Изследванията показват, че на гумите се дължи около 20% от разхода на гориво при вашата кола.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното каране ще намали разхода на гориво. Ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: всесезонни гуми  гуми за мотори цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки