ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P ZERO 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P ZERO 295/35R21 107Y (TL, P, XL, FR, N1) #274516

EAN: 8019227204940
Летни гуми Pirelli P ZERO - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2-4 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
532 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на тази гума. Любима марка на редица наши клиенти. Моделът P ZERO може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са маркирани от производителя като летни. Ширина за модела е 295. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 35. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R21. Разрешеният товарен индекс е 107 (до 975 кг). Гумите имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. B е индексът за сцепление на мокро за гумата. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 74 dB. Ние може да направим доставката в рамките на 2-4 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат N1
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел P ZERO
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 74 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, P, XL, FR, N1
Тежест 15.86
Доставка 2-4 дни
видео клип
евро етикет
C
B
2
74

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 15-20% от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  гуми 205 55 r16  гуми цени  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки