ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Pirelli P-Zero PZ4 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport 245/35R21 96Y (C, P, XL, FSL, *, MO) #277671

EAN: 8019227394061
Летни гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
531 . 00 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът P-ZERO (PZ4) SPORT може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.летни е видът на гумите. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. 35 е маркираната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата е R21. 96 (до 710 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е B. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4) SPORT
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво B
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси C, P, XL, FSL, *, MO
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
B
A
2
70

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние приблизително 18% от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Екологичното шофиране намалява консумацията на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. При превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: летни гуми  зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки