ProGumi
  • гуми
  • Джанти
  • автомобили
ProGumi
търсене по размер
Pirelli P-Zero (PZ4) Sport 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport #151669 255/35R19 96(Y) (C, P, XL, FSL)

EAN: 8019227376685 Гуми Pirelli
Летни гуми Pirelli P-Zero (PZ4) Sport - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
411 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Тази гума е произведена от PIRELLI. Любима марка на много хора в България. Моделът P-ZERO (PZ4) SPORT се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са от тип летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 255. 35 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R19. 96 (до 710 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е B. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност D. Този модел гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4) SPORT
Сезон летни
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум A
Опции XL-подсилена гума
Индекси FSL
Доставка 7-10 дни от Германия
видео клип
евро етикет
D
B
1
70

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 15% от разхода на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво.

Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  гуми онлайн  зимни гуми цена  летни гуми цени 

Ревюта
Бъди първият оставил следа за този продукт.
Вашата оценка *

Този сайт използва бисквитки

ProGumi