ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO (PZ4) 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-ZERO (PZ4) 255/45R19 104Y (C, TL, P, XL, FSL, MO) #276230

EAN: 8019227281712
Летни гуми Pirelli P-ZERO (PZ4) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 2 бр.
471 . 60 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание PIRELLI е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът P-ZERO (PZ4) може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 45 е маркираната височина за гумата. R19 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 104 (до 900 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 69 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат MO1
Сертифицирана за Mercedes-Benz
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4)
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси C, TL, P, XL, FSL, MO
Тежест 13.01
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автомобила също оказват сериозно влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията в потреблението на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той класифицира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: мото гуми  летни гуми цена  всесезонни гуми  магазини за гуми  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки