ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
PIRELLI P-ZERO (PZ4) 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Pirelli P-ZERO (PZ4) 295/35R20 101Y (C, TL, P, FR, FP) #276144

EAN: 8019227274127
Летни гуми Pirelli P-ZERO (PZ4) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 101Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 101 до 825 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 2 бр.
753 . 48 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от PIRELLI. Известна фирма в света на гумите. Моделът P-ZERO (PZ4) може да закупите от магазина ProGumi.Тези гуми са летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 295. Маркираната височина за гумата е 35. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 101 (до 825 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е A. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Сегмент Премиум
Сертификат NA0
Сертифицирана за Porsche
Производител PIRELLI
Модел P-ZERO (PZ4)
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 35
Диаметър R20
Товарен индекс 101 (до 825 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси C, TL, P, FR, FP
Тежест 14.07
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
A
2
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако притежавате гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи приблизително 15% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Например за кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки